אם אתה תוהה מהם מיזוגים ורכישות, הגעת למקום הנכון. במאמר זה, תוכלו לגלות את ההגדרה של שני המונחים, ללמוד מה הם כרוכים, ולחקור את הסיבות העיקריות חברות להתמזג או לרכוש. לפני שאתה לצלול, למרות זאת, הקפד לבדוק דוגמאות אלה של מיזוגים ורכישות. תתפלאו כמה מהעסקאות הללו אכן מתרחשות! אחרי הכל, מה גורם לחברה לתקתק?
מה הכוונה במיזוג ורכישה?
מיזוג מאפשר לחברה להרחיב את השוק שלה, להגדיל את ההכנסות שלה, ולהגדיל את הרווחים שלה על ידי שילוב עם עסק אחר. תהליך זה יכול גם ליצור סינרגיות, או יעילות כי הם יתרון לשני הצדדים. בשילוב, חברה יכולה להשיג שולי רווח גבוהים יותר, עלויות עבודה נמוכות יותר וערך רב יותר עבור נכסיה. גורמים אלה מאפשרים לחברה המשולבת להבטיח ריביות נמוכות יותר ולמנף יותר חובות. אבל מה זה בדיוק מיזוג ורכישה?
בעיקרו של דבר, מיזוג כולל מיזוג של שתי חברות לאחת. החברה הממוזגת לוקחת על עצמה את הניהול והבעלות של החברה הנרכשת. לעומת זאת, לחברת היעד אין עוד חלק בחברה הנרכשת. מיזוג ורכישה הן שתי אסטרטגיות ארגוניות שונות, בעלות יתרונות וחסרונות משתנים. מיזוג כולל שילוב של שתי חברות בגודל דומה. כתוצאה מכך הם יוצרים חברה חדשה שיש לה יותר יכולות משתי החברות.
מיזוג ורכישה הן שתי צורות נפוצות של מימון חברות. שתיהן כוללות מיזוג של שתי חברות ואיחוד נכסיהן. מיזוג מתרחש כאשר שתי חברות מתמזגות, כמו במקרה של אקסון ותאגיד מוביל. רכישה מתרחשת כאשר חברה קיימת קונה חברה קטנה יותר, כגון מתחרה או שלוחה, בעוד שהעסק החדש עדיין פועל כחברה א.מיזוג יכול להיות ידידותי או עוין, תלוי בדירקטוריון חברת היעד ובמצבה הכספי.
מהן כמה דוגמאות למיזוגים ורכישות
על קצה המזלג, מיזוגים ורכישות כרוכים בהצטרפות של שתי חברות. הנכסים וההתחייבויות של שתי החברות ממוזגים לחברה אחת. יעד המיזוג חדל להתקיים כחוק והופך לחלק מהחברה שרכשה אותו. רכישה מסוג זה מייצרת הטבות כספיות לשתי החברות. להלן מספר דוגמאות למיזוגים ורכישות:
מיזוג אופקי משלב חברות בגודל ותעשייה דומים. לדוגמה, סיילספורס רכשה לאחרונה את סלאק, שירות בניית צוות. יחד הם ייצרו ארגון חדש המתמקד בהקלת חיי העבודה. הרכישה תאפשר גם לחברה החדשה להתמקד במשימה, בלקוחות ובקהילה. עם זאת, מיזוגים אופקיים הם לעתים קרובות יותר מורכבים. מסיבה זו, חשוב שתהיה הבנה איתנה של מלכודות המיזוגים והרכישות לפני שתשקול רכישה.
המטרה העיקרית של מיזוג היא ליהנות מיתרונות לגודל וסינרגיות. למרבה הצער, אסטרטגיה זו לא תמיד עובדת. לפעמים הרווחיות של החברה תסבול כאשר היא נכנסת לתעשייה חדשה. עם זאת, אם היא תיכנס לענף אחר, יתכן שהיא תוכל לקזז את הפסדיה על ידי הגדלת הרווחים במגזר האחר. מיזוג עשוי להיות הדרך הנכונה לגוון את הסיכון של החברה.
מהן הסיבות העיקריות למיזוגים?
אחת הסיבות למיזוג היא הרחבת היצע החברה וגיוון תזרימי המזומנים שלה. עם זאת, הרבה יותר קל לבעלי המניות לגוון את השקעותיהם ברמת התיק ולא להתמזג. זה ייתן לחברה ממוזגת יתרון תחרותי על פני המתחרים. כתוצאה מכך, מיזוגים ורכישות לרוב אינם מאושרים על ידי הרגולטורים. מיזוג יכול לשפר את ניהול החברה ולהגדיל את משאביה. זה יכול להיות גם הזדמנות להתרחב בשווקים חדשים ולהשיג טכנולוגיות ייחודיות.
סיבה נוספת למיזוגים ורכישות היא הגדלת נתח השוק. על ידי רכישת עסק של מתחרה, חברה צוברת נתח שוק שאחרת לא הייתה עוברת צמיחה אורגנית. מנכ לים אומרים לעתים קרובות כי מיזוגים ורכישות הם בהשראת הרצון לגוון ולהגדיל את שיעורי הצמיחה. סיבות נפוצות אחרות למיזוגים ורכישות כוללות סינרגיה. מיזוגים ורכישות יכולים להועיל לשתי החברות על ידי הגדלת ההכנסות והפחתת עלויות.
בעשורים האחרונים מיזוגים ורכישות הפכו נפוצים יותר כאשר חברות מנסות לנווט בליטות מחזוריות ולגדר את תיקי ההשקעות שלהן. התכנסות בין מגזרים תמשיך להיות מגמה בפעילות המיזוגים והרכישות בשנת 2015, במיוחד אם חברות מנסות לגוון את עסקיהן. חברות צריך לשקול גורמים אלה כאשר מחליטים לרכוש חברות כדי למנוע פשיטת רגל. אז מהן הסיבות העיקריות למיזוגים ורכישות?